La intrebarea ” care este pretul serviciilor unui designer de interior?” nu exista un raspuns general valabil. Aceasta intrebare este una dintre cele mai des intalnite din ultimii ani.
Atunci cand vei fi copleșit de multitudinea de variante, soluții, materiale si persoane interesate sa isi vanda marfa, atunci un designer de interior care să te ajute in luarea unor decizii, este de neprețuit.
Daca ai ajuns cu constructia casei „la rosu”, te afli in ultima etapa in care poti lua decizia de a colabora sau nu cu un dsigner de interior. Inainte de a fi facute instalatia electrica si cea sanitara. Un factor important in luarea acestei decizii este chiar raspunsul la aceasta intrebare: „care este pretul serviciilor unui designer de interior?”
Din punctul meu de vedere, merita. De ce? Voi răspunde cu cateva intrebari:
Ce costuri ar avea luarea unor decizii nepotrivite, in ceea ce priveste materialele pe care le inserezi in proiect?
Ce faci cand realizezi că parchetul, gresia, sau piesele de mobilier nu se potrivesc între ele?
In acest caz ai avea doar două variante: să reancepi șantierul sau să lași lucrurile asa cum sunt si sa fii nemultumit. Poate ai văzut o fotografie pe net a unui ambient care ti-a placut. Dar esti sigur că se poate adapta la spatiul tau? Spatiul trebuie să aiba o „idee” generala (ca sa nu spun concept), iar preluarea ideilor de pe net si amestecarea lor poate fi inselatoare.
Asadar raspunsul la această intrebare este foarte natural:
Da, merita sa platești un designer de interior bun, care te poate ajuta sa economisesti bani, prin luarea deciziilor potrivite si implementarea lor.
Eu am implementat un serviciu de evaluare a situației. De obicei, designerii lucreaza la metru patrat, insa consider ca suprafata nu este singurul reper in realizarea unei evaluari corecte. Fiecare spatiu are caracteristicile sale: unele se pot proiecta mai ușor, altele mai dificil. Un spațiu mic, cu multe cerinte, va fi mai scump de proiectat decat … sa spunem un salon mare cu un pian in centru (poate cu puțin efort reușeam să găsesc un exemplu mai bun). In afara de spatiu, există si criteriul stilului abordat: stilul baroc va fi mai dificil de desenat, decat stilul minimalist (aici cred că am dat un exemplu mai bun).
Asadar, din aceste motive, am considerat necesar sa implementez acest serviciu de evaluare a situației. In urma evaluării, potențialul client va primi, cu siguranță, oferta de preț corectă.
Implementarea unui proiect de design este o chestiune dificila, iar pe parcurs apar multe situatii neprevazute. Lucram cu oameni, cu echipe de oameni, si de aici pot aparea multe complicatii, asa ca sfatul meu este sa contractezi un designer de interior care stie ss comunice cu oameni de diferite facturi. Pe perioada implementarii o sa ai nevoie de tot ajutorul pe care il poti primi.