dormitor pentru copii

design living room - accesoriu
design living room
15/09/2018
design bucatarie
design bucatarie
04/10/2018

Cum sa amenajati inteligent un dormitor pentru copii

Grija de zi cu zi a oricarui parinte este aceea de a le asigura copiilor conditiile unei dezvoltari armonioase. Asadar, printre prioritati se numara amenajarea unui dormitor copii care sa fie deopotriva practic, sigur, prietenos si stimulativ pentru juniori.

Dormitor pentru copii – principalele utilizari

Cum micutii isi petrec o buna parte a timpului in camera lor, acest spatiu constituie o adevarata provocare in ceea ce priveste amenajarea. Spre deosebire de un dormitor de adult, un dormitor copii înglobează mai multe necesități: de joacă, de studiu, de odihna, somn si hobby-uri.

Solutii de compartimentare

Compartimentarea unui dormitor pentru doi copii trebuie sa fie inteligenta ca necesitatile ambilor destinatari sa fie satisfacute. In ceea ce priveste mobilierul, puteti alege un pat supraetajat sau un ansamblu de mobilier cu paturi incluse. Aceste paturi pot fi ascunde ziua sub zona de studiu si se pot trage noaptea. O alta solutie consta in crearea zonei de studiu intre doua paturi supraetajate. Scara de acces catre patul supraetajat poate fi prevazuta cu sertare pentru depozitarea jucariilor si rechizitelor.

Principii de amenajare

Intr-un dormitor copii trebuie sa existe suficiente spatii de depozitare, dar fara ca acestea sa restranga semnificativ aria de joaca. Solutia pe care o recomandam sunt corpurile de mobilier suspendate, adica incastrate in perete. Ideal ar fi ca proiectul de design interior sa prevada piese de mobilier cu cat mai multe spatii de depozitare. Odata cu cresterea copiilor, jucariile si jocurile specifice perioadei (varstei) anterioare ar trebui eliminate din decor deoarece pot determina intarziari de dezvoltare.

Ar fi bine sa…

Daca concepeti un proiect de design dormitor, evitati culorile agresive in camera copiilor . Micutii au nevoie de un spatiu colorat si vesel, insa culorile tari, cum ar fi rosu intens, le va provoca stari de agitatie. Pentru ca cei mici sa se bucure de un mediu sanatos si sigur, renuntati la materialele daunatoare, cum sunt cele care contin formaldehida. Alegeti in schimb materiale naturale si inofensive, precum lemn (pentru pardoseala) carton (pentru depozitare).

Daca aveti copii si solicitati o propunere de design casa, nu omiteti sa transmiteti specialistului in amenajari interioare cati destinatari va avea dormitorul pentru copii, dar si detalii despre varsta si nevoile lor.