Bucatarie alba ce poate fi caracterizata prin cateva aspecte care ii ofera distinctie: finisaje si mobilier realizate din materiale naturale, aparate alectrocasnice de ultima generatie si un concept de design interior practic si luminos.
Se stie ca albul si culorile deschise ofera oricarei incaperi un aspect luminos. Desi are o suprafata generoasa, aceasta bucatarie dobandeste un aspect aerisit si luminos gratie; cromatica este compusa din nuante deschise dominate de alb. In plus, albul este nonculoarea care se utilizeaza din ce in ce mai des in locuintele contemporane; in apartamentele mici de bloc. Bucataria pe care o prezentam aici face parte dintr-un apartament compus din doua camere si care insumeaza o suprafata de 207 mp.
Pentru ca o bucatarie alba sa nu devina monotona este important ca in amenajare sa fie combinate materiale, nuante si texturi. In acest caz, s-a pus un accent pronuntat pe materialele naturale – lemnul si piatra. Din aceste materiale rezulta mai multe tipuri de suprafete: netede, lucioase, in relief. Peretele placat cu piatra naturala ofera un look natural spatiului; mobilierul din lemn masiv si blatul din marmura ii aduc un plus de eleganta.
Scopul urmarit de un designer este acela de a imbina perfect latura functionala cu cea estetica, astfel incat interiorul sa denote echilibru si armonie, asa cum vedem in decorul acestei bucatarii. Spatiul este deopotriva practic, ergonomic, dar in acelasi timp modern, aerisit si elegant, asa cum se doreste in orice casa moderna.
Atentia pentru detalii se reflecta in preocuparea de a asigura un iluminat general; montarea unor spoturi, care contribuie totodata si la estetica spatiului. Mobilierul incorporat in mobilier salveaza spatiu pretios la sol, dar in acelasi timp ofera bucatariei un aspect unitar. In aceasta bucatarie alba, masa este o piesa centrala, multifunctionala. Ea joaca rolul de blat de lucru, loc de luat masa, dar care totodata serveste si ca spatiu de depozitare pentru sticlele cu vin.